maandag 7 oktober 2013

Aftrap 1e J&P Bierproeverij!

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. In Etten-Leur werd het startsein gegeven van de allereerste J&P Bierproeverij. Met in totaal 12 bierliefhebbers werden er deze avond 5 verschillende speciaal bieren genuttigd.
Nadat alle gasten (al dan niet vertraagd) binnen waren gedruppeld, hebben wij (Jeroen en Patrick) iedereen welkom geheten en een korte uitleg gegeven over de inhoud van deze avond. De onwennigheid was voelbaar maar met het eerste biertje (Blanche de Namur) werd het ijs gebroken en werd er genoten van de eerste aroma's, kleuren en smaken. Elk biertje werd geïntroduceerd met een korte inleiding (feitjes en wist je datjes) en geserveerd met een uniek hapje. Naast het genieten van de overheerlijke bieren werd er ook om een kritische beoordeling gevraagd. Elk biertje kon beoordeeld worden met een cijfer van 1 t/m 5 (1=zeer slecht, 2=slecht, 3=voldoende, 4=goed, 5=zeer goed).
Hieronder vind je van elk biertje een korte inhoud, inclusief het hapje wat geserveerd werd en de eindbeoordeling van alle gasten.

Blanche de Namur:
Blond en troebel witbier met aroma's van fruit, koriander en de schil van bittere sinaasappel. De smaak is zacht en dorstlessend met een licht zuurtje en bijna geen bitterheid.
Bij de Blanche de Namur werd een gefrituurde garnaal geserveerd met chilisaus.

Troubadour Blond:
Diepblond bier met hergisting op de fles. Het eerste contact met de tong zorgt voor een heerlijk sprankelend effect. Het bier kent een milde bitterheid en is licht kruidig, gevolgd door een aangenaam zoete afdronk. Het aroma bestaat uit een overwegend gekruide hopgeur, vergezeld door een lichtfruitig karakter.
Bij de Troubadour Blond werd een gemarineerde kippenpoot geserveerd.

Straffe Hendrik Tripel:
Authentieke Brugse Tripel. Het bier is krachtig van smaak, met rijke toetsen van mout, karamel en hop. Straffe Hendrik Tripel is gebrouwen met een subtiele mengeling van 6 speciale moutsoorten.
Bij de Straffe Hendrik werd een broodje met gerookte zalm en kruidenkaas geserveerd.

Corsendonck Pater:
Diepdonker, roodbruin abdijbier met aroma's van chocolade en rozijnen en een dunne witte schuimkraag. De smaak is van geroosterde mout met een mooie bitterheid. De afdronk begint wat droog maar dit verdwijnt snel en gaat over in een rustige chocolade smaak.
Bij de Corsendonck Pater werd een spiesje van 3 soorten worst op een stokbroodje geserveerd.

Chimay Blauw:
Donker Trappistenbier met een krachtig karakter en aroma's van verse gist en licht rozenachtige bloementoetsen. De smaak is die van de geur in combinatie met licht gebrande suikers. De afdronk is lang en aangenaam.
Bij de Chimay Blauw werd een broodje met bierkaas geserveerd.

Eindbeoordeling:
  1. Troubadour Blond = 4,7
  2. Straffe Hendrik = 4,4
  3. Blanche de Namur = 4,3
  4. Chimay Blauw = 4,1
  5. Corsendonck Pater = 3,3
Na een onwennig begin, kunnen we concluderen dat de eerste bierproeverij een succes is geworden. We zijn van plan om vaker een bierproeverij te organiseren. Mocht je interesse hebben om een keer aanwezig te zijn bij één van onze bierproeverijen, laat het ons weten door middel van een berichtje onder aan deze pagina. En wie weet nodigen wij jullie uit voor één van onze volgende bierproeverijen!

Sfeerimpressie:
Click to play this Smilebox collage


Geen opmerkingen:

Een reactie posten