zondag 3 november 2013

Review La Trappe Puur 4,7%

La Trappe heeft 9 verschillende trappistenbieren in haar assortiment. Om mensen over te halen om een trappistenbier te drinken hebben ze bij La Trappe nagedacht hoe ze dat konden bereiken. Het idee was om een tegenhanger van het welbekende pilsje te brouwen met een laag alcoholpercentage. La Trappe Puur 4,7% is hiervan het resultaat. Het mooie aan dit trappistenbier is dat het biologisch gebrouwen is!

La Trappe Puur 4,7%



Uiterlijk: Het is een mooi troebel en blond bier om te zien. Vooral het gedeelte onder de dunne en luchtige schuimkraag is mooi troebel. Deze troebelheid wordt veroorzaakt omdat La Trappe Puur 4,7% ongefilterd is vanwege het biologische karakter.
Cijfer Jeroen = 8
Cijfer Patrick = 8

Geur: Als je je neus mooi boven het glas houdt dan komen de sterke en mooie aroma's van hop en mout je tegemoet. 
Cijfer Jeroen = 9
Cijfer Patrick = 8

Smaak: Het is een lekker trappistenbier dat makkelijk drinkbaar is. Er zit een fijne frisheid in de smaak en een subtiele bitterheid. Deze subtiele bitterheid blijft nog een tijdje aanwezig na de afdronk.
Cijfer Jeroen = 9
Cijfer Patrick = 8

Mondgevoel: Doordat La Trappe Puur 4,7% een ongefilterd trappistenbier is voelt het in de mond wat dikker aan dan de normale pilsener.  Het geeft daarnaast een mooie frisse sprankeling op het voorste gedeelte van de tong.
Cijfer Jeroen = 9
Cijfer Patrick = 8

Algemene beoordeling Jeroen:
Het zure maar voornamelijk frisse karakter is erg fijn. Deze smaak blijft niet al te lang, maar ook zeker niet al te kort aanwezig. Het goudgele (iets wat troebele) uiterlijk is prachtig om naar te kijken. Een heerlijk puur en fris biertje voor de zomermaanden. Absoluut een aanrader als je van bier houdt met een uitgesproken hop smaak.
Cijfer = 8,8

Algemene beoordeling Patrick: Ik vind La Trappe Puur 4,7% een ideaal bier als je even geen zin hebt in de normale pilsener  Het is een mooi alternatief om kennis te maken met trappistenbier. Vooral als je de zwaardere varianten van trappistenbier niet gewend bent om te drinken. De pluspunten van dit bier zijn het mooie biologische karakter, waaronder de mooie troebelheid en de lekkere geur van hop en mout. Ik zou zeggen: laat de normale pilsener eens een keer staan en haal een paar flesjes La Trappe Puur 4,7% in huis en geniet ervan!
Cijfer = 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten