vrijdag 18 april 2014

J&P Bierproeverij: Local Heroes

Het was weer tijd voor de derde editie van de J&P Bierproeverij met als thema Local Heroes. Het idee achter dit thema was om iedereen kennis te laten maken met de lokale bieren, aangezien er aardig wat kleine bierbrouwerijen in onze omgeving bestaan. Jeroen komt uit Breda en Patrick woont in Etten-Leur. Samen werken wij in een fysiotherapie praktijk in Roosendaal. Het leek ons een goed idee om bieren te proeven uit deze woonplaatsen.

Tijdens de J&P Bierproeverij worden er altijd 5 (speciaal)bieren geproefd met tussendoor een lekker hapje erbij. Er is ook voldoende stokbrood en water aanwezig om de smaakpapillen te neutraliseren. Iedereen die aanwezig is ontvangt een menukaart met daarop de bieren die er worden geschonken. Op de menukaart kan iedereen aangeven wat hij/zij van de bieren vindt. Daarnaast is het de bedoeling dat elk bier een cijfer krijgt van 1 tot 5 (1 = zeer slecht tot 5 = zeer goed).

De volgende bieren werden geproefd:
  1. Aogse Pint (Breda)
  2. Arnulfus Tripel (Roosendaal)
  3. Augustinus Blond (Etten-Leur)
  4. Drie Hoefijzers Tripel (Breda)
  5. Tullepetaoner Dubbel (Roosendaal)
Rond 19.30 uur zijn we van start gegaan met het eerste (speciaal)bier de Aogse Pint en rond
23.00 uur was het tijd voor het vijfde en laatste (speciaal)bier van de avond, namelijk de Arnulfus Tripel. Iedereen was druk bezig met het proeven van de toegevoegde ingrediënten en er werd ook flink gediscussieerd. Dit vinden wij het mooiste van onze J&P Bierproeverij. Nadat iedereen zijn/haar bier geproefd had maakten wij de smaken bekend die er in het desbetreffende bier aanwezig waren. Dan blijkt pas hoe moeilijk het soms kan zijn om de smaken te herkennen.

Tussen het proeven van de bieren door werden er ook nog hapjes geserveerd. Ditmaal hadden wij huisgemaakte en gemarineerde kipsaté en een overheerlijke bittergarnituur. Daarnaast hebben wij altijd stokbrood en water bij de hand om de smaken te neutraliseren zodat iedereen de bieren goed kan proeven.

Aan het einde van elke J&P Bierproeverij worden alle cijfers die iedereen aan de bieren geeft bij elkaar opgeteld. Na het optellen van deze cijfers worden er gemiddelde cijfers toegekend om een mooie top 5 samen te stellen.

Local Heroes top 5:
  1. Drie Hoefijzers Tripel = 3,9
  2. Augustinus Blond = 3,8
  3. Aogse Pint = 3,7
  4. Tullepetaoner Dubbel = 3,4
  5. Arnulfus Tripel = 3,2
Zoals iedereen kan lezen hebben alle (speciaal)bieren tijdens de derde editie van de J&P Bierproeverij een mooie voldoende gescoord. Dit houdt in dat het snel tijd wordt om een nieuwe bierproeverij te organiseren! 

Onze volgende J&P Bierproeverij wordt een leuke verrassing met een nieuwe manier van het proeven van het bier. Er zal ook een prijs worden uitgereikt aan de persoon die de meeste smaken goed kan raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten